Turun Palloseuran kESKUSHYÖKKÄÄJÄ JUUSO PÄRSSINEN on NIKOn Säkitön syyskuu -kampanjan terveellisiä elämäntapoja vaaliva keulakuva

Juuso Pärssinen on Turun Palloseuran (TPS) keskushyökkääjä. Pärssinen on vasta 19-vuotias, mutta ehtinyt pelata seurassa jo kaikkiaan kuusi kautta, näistä kaksi liigassa. Hänen suurin haaveensa on päästä pelaamaan NHL:ssa ja jatkaa ammattilaisjääkiekkoilijan uraa.

Erityisen hyvä nuori keskushyökkääjä kokee olevansa pelin lukemisessa: hänellä on kyky havainnoida pelissä syntyviä tilanteita ja sen perusteella ennakoida tarkoituksellisemmat ”peliliikkeet”. Kehittyäkseen urheilu-uralla Pärssinen huolehtii hyvinvoinnistaan monipuolisesti.

– Pärjääminen, jaksaminen ja hyvinvointi vaativat paljon treeniä, tarpeeksi unta ja laadukasta ravintoa, Pärssinen painottaa.

Pysy omassa päätöksessäsi olla käyttämättä ja pidä pää kylmänä! Sä pystyt kyllä!

"NuuskaaJA EI OLE KOVA ÄIJÄ”

Juuso Pärssinen on ihanteellinen Säkitön syyskuu -kampanjan keulakuva: hän ei ole käyttänyt koskaan nuuskaa eikä tunne tarvetta edes kokeilla koukuttavaa tuotetta.

– En ole vielä keksinyt yhtäkään syytä tai hyötyä, miksi käyttäisin nuuskaa ja siksi en ole edes kokeillut sitä. En ole ikinä kokenut tarpeelliseksi todistella olevani ”kova äijä” nuuskaamalla.

Kuten monen muunkin nuoren miehen, myös Pärssisen kokemukset nuuskasta linkittyvät jääkiekkoon. Hän muistelee joukkuetoveria, joka kokeili nuuskaa ensimmäisen kerran pelimatkalta kotiin palatessa linja-autossa.

– Ensimmäisellä pysähdyksellä hän oksensi. Voin sanoa, että se ei ollut kivaa katseltavaa!

Tavoitteena terveys, onnellisuus ja jääkiekko

Nuori, keväällä 2020 Kerttulin lukiosta ylioppilaaksi kirjoittanut jääkiekkoilija tietää, mitä elämältään haluaa ja mitä tavoittelee.

–Haluan olla jääkiekkoilija.

Jos Pärssinen ei olisi jääkiekkoilija, hän ei osaisi heti sanoa, mikä haluaisi ”isona” olla. Todennäköisesti hän tekisi jotain urheilun parissa.

– Unelmani on aina ollut NHL ja elämäntavoitteenani elää pitkä ja kokemusrikas elämä – terveenä, Pärssinen kiteyttää tärkeimmän tavoitteensa.

Vertaispaine ei saa viedä mukanaan

Tavoitteiden toteutumiseksi on ensiarvoisen tärkeää, että kykenee noudattamaan terveellisiä elintapoja. Pärssisen mukaan se, mitä kaverit tai joukkuelaiset ajattelevat tai minkälaisia valintoja he tekevät, ei saa kiinnostaa liikaa tai ainakaan viedä mukanaan. Tämä koskee myös nuuskaamista.

Pärssinen toteaa, että hänen, kuten kaikkien nuorten, on helpompi olla käyttämättä nuuskaa, kun liikkuu sellaisessa porukassa, jossa muutkaan eivät tuotetta käytä. Hän toteaa, että kaikki lähtee itsestä ja muistuttaa lopuksi nuoria:

– Pysy omassa päätöksessäsi olla käyttämättä ja pidä pää kylmänä! Sä pystyt kyllä!

JUUSON VALINNAT

Aamu – Ilta 

 

Kahvi – Tee ei kumpikaan

 

Makea – Suolainen 

 

Musiikki – Teatteri 

 

Vaalea – Tumma 

 

Kaunis – Onnellinen 

 

Lämmin – Kylmä 

 

Oikea – Vasen 

 

Valkoinen – Musta 

 

Elokuva – Sarja

Seuraa Juuson kotiseuraa