top of page

ILARI

JALKAPALLOAMMATTILAINEN ILARI METTÄLÄ:

”Mielestäni liian moni nuori käyttää nuuskaa sekä muita päihteitä.”

 

Ilari Mettälä on entinen jalkapalloammattilainen ja nykyinen sosiaalisen median ammattilainen. Ilari on pelannut Veikkausliigaa Ilveksessä sekä Ykköstä Turun Palloseurassa yhteensä noin seitsemän kautta. Kolme vuotta sitten hänen nilkkansa murtui pahasti, eikä enää kuntoutunut ennalleen. ”Jouduin päättämään ammattilaisurani tähän loukkaantumiseen”, Ilari kertoo.

Nykyään Ilari pelaa jalkapalloa Suomen seuratuimmassa urheiluseurassa, Gilla FC:ssä. ”Tavoitteeni on pelata Gillassa siihen asti, etteivät jalat enää kanna”, Ilari naurahtaa.

Ilari on mukana Säkitön syyskuu-kampanjassa, koska aihe on hänelle tärkeä ja lähellä sydäntä. ”Mielestäni liian moni nuori käyttää nuuskaa sekä muita päihteitä hyvinkin nuoresta iästä lähtien ja se on huolestuttavaa. Haluan toimia esikuvana nuorille ja siten kannustaa heitä terveellisiin elintapoihin sekä päihteettömään elämään”, Ilari sanoo.

”En ole ikinä elämässäni edes maistanut tupakkaa tai nuuskaa.”

”Olen ylpeä siitä, että en ole ikinä kokeillut nikotiinituotteita, vaikka niitä on tarjottu, enkä varmasti tule ikinä kokeilemaankaan.” Ilari painottaa. Ilari uskoo, että kotoa saadulla terveyskasvatuksella on ollut vaikutusta hänen valintoihinsa. ”Vanhempani ovat aina opettaneet, ettei nikotiinituotteiden käytössä ole mitään järkeä. Ja sen lisäksi nuuskasta ja tupakasta on vain terveyshaittoja, sekä rahaa menee hukkaan”, Ilari lisää.

Ilari haluaa kannustaa kaikkia harrastamaan monipuolisesti liikuntaa! Urheiluharrastus antaa monenlaisia valmiuksia elämään, kuten sosiaalisia taitoja.

Aktiiviseen elämäntapaan eivät kuulu päihteet! Minua ei ole kaduttanut, että en ole nuuskaa tai tupakkaa maistanut. Suosittelen tätä elämänvalintaa jokaiselle.

Insta_icon_white.png
bottom of page