top of page

MUSTAFE

Kestävyysjuoksija Mustafe Muuse:

”Kultamitaleita ei voiteta nuuska huulessa!”

 

Mustafe Muuse on 22-vuotias turkulainen kestävyysjuoksija, jonka tavoitteena ovat vuoden 2028 kesäolympialaiset. Mustafen palkintokaapista löytyvät muun muassa kultamitali 10 000 metrin maastojuoksun SM-kisoista sekä SM-hopea- ja pronssimitalit Kalevan Kisoista. 

 

Mustafe treenaa off-seasonilla Mo Farahin sekä muiden maailmantähtien porukassa. Nuuskapurkkia tai muita nikotiinituotteita ei löydy kenenkään tähden treenilaukusta. ”Tällä tasolla marginaalit ovat niin pienet, että kilpakumppaneille ei yksinkertaisesti voi antaa tasoitusta heikentämällä omaa suorituskykyä nuuskaa käyttämällä”, Mustafe kertoo. ”Toivottavasti kukaan nuori urheilija ei ryhdy nuuskaamaan, sillä nuuska vie parhaan terän suorituksista ja palautumisesta. Oman kokemukseni mukaan tähdiksi ovat tulleet vain ne, kenellä on ollut rohkeutta kieltäytyä nuuskasta ryhmäpaineesta huolimatta”, Mustafe jatkaa.

 

Nuuskasta ei ole mitään hyötyä, vaikka nuori ei urheilisikaan. Nuuskan ja muiden nikotiinituotteiden käytöllä on ainoastaan haittoja. ”Nuuskan terveyshaitat ovat kiistattomat, ja nuuskaaminen tulee kalliiksi. Itse käytän rahani mieluummin paremmin” Mustafe painottaa.

 

”Toivon, että mahdollisimman moni nuori urheilija ymmärtäisi terveellisten elintapojen merkityksen urheilussa. Nuuskaamalla ei voiteta mestaruuksia!”

Insta_icon_white.png
bottom of page