top of page

VILI

LAITAHYÖKKÄÄJÄ VILI MUNKKI:

”Nuuskalle voi aina sanoa ei”

 

Naantalilainen Vili Munkki on Turun Palloseuran (TPS) jääkiekkoilija. 21-vuotias Munkki on joukkueen laitahyökkääjä ja tuoreimpia tulokkaita liigatasolle.

Munkki aloitti jääkiekkoilun seitsemänvuotiaana naantalilaisessa VG-62:ssa. 14-vuotiaana hän siirtyi TPS:n riveihin. Yhden kauden liigassa pelannut Munkki on elämänmyönteinen nuorimies, jolle hyvinvointi on elämän perusarvo ja tärkeä perusta urheilu-uralle. Pärjääminen, jaksaminen ja hyvinvointi edellyttävät terveellisiä elämäntapoja.

"Syön hyvin ja nukun riittävästi", Munkki summaa.

Nuori kiekkoilija kertoo, että hänellä ei ole omakohtaisia kokemuksia nuuskasta. Hän ei ole koskaan käyttänyt eikä kokeillut nuuskaa. Munkin kokemukset nuuskasta linkittyvät urheiluun, erityisesti joukkuelajeihin. Urheiluseuroissa joukkueen vertaispaine ja myöhemmin myös riippuvuus nikotiiniin johtavat herkästi nuuskaamiseen.

"Vaikka ympärillä olevat käyttävät nuuskaa, minua se ei ole koskaan houkutellut. Ei ole tehnyt mieli edes kokeilla", Munkki toteaa.

Hänen mukaansa se, mitä kaverit tai joukkuelaiset ajattelevat tai minkälaisia valintoja he tekevät, ei saa vaikuttaa omiin valintoihin ja tekemiseen. Munkki kertoo tiedostavansa päihteiden ja nikotiinituotteiden haittavaikutukset. Päihteettömyyden lisäksi perhe, ystävät ja urheilu ovat tärkeitä voimavaroja arjessa.

 

Munkki haluaa muistuttaa nuoria liikkumisen, urheilemisen ja harrastamisen tärkeydestä, siitä, että he pitäisivät itsestään hyvää huolta – nuuskalle voi aina sanoa ”ei”. Nuoria voi kannustaa nuuskattomuuteen kertomalla positiivisia kokemuksia elämästä ja urheilusta ilman nikotiinituotteita.

Vili Munkki toivoo tulevaisuudeltaan urheiluntäyteisiä vuosia. Hänen suurimmat unelmansa liittyvät jääkiekkoammattilaisuuteen, perheen perustamiseen ja hyvään elämään.

 

”Haluan viettää aikaa tärkeiden ihmisten kanssa ja tehdä siistejä juttuja!”

bottom of page